Gazeta Cesarska

Awatar użytkownika
Artur Kardacz Stempel

Gazeta Cesarska

Post autor: Artur Kardacz »

https://kustosz.stempel.org.pl/100365773012206138

Odgrzebane wydanie z 2018 roku. Może pokusimy się o powrót do korzeni i reaktywujemy gazetę? :D Aż się stare czasy przypomniały.
Erik Otton von Hohenburg

Re: Gazeta Cesarska

Post autor: Erik Otton von Hohenburg »

Myślałem nad nowym tytułem prasowym, nazywałby się "Logos" i byłby następcą gazety Voog Winkuliersdeg przynajmniej w jego oprawie graficznej i zawartości, ale jeżeli ktoś ceni sobie akurat tą tradycję, to czemu nie?
Peetri Romanaav

Post autor: Peetri Romanaav »

A nie chcą Szanowni kultywować dziedzictwa winkulijskiego na Athos? Bardzo ciekawie można byłoby przyglądać się temu jak połączona kultura Athos i Winkulii mogłaby wyjść z tego wszystkiego.

W Nan Di zaczęliśmy od Chin i Azji, skierowaliśmy oczy w stronę Państw Bałtyckich, przy okazji coś tam z Rosji dziabnęliśmy. Po drodze pojawiły się klimaty turkijsko-mongolskie i teraz jesteśmy po prostu nandyjczykami. Wszystko od czegoś wyszło. ;)
Awatar użytkownika
Alfred Fabian von Tehen-Dżek Stempel

Post autor: Alfred Fabian von Tehen-Dżek »

Jestem przekonany, że część winkulijskich tradycji przejdzie do Athos - siłą rzeczy pomimo szerokiej kultury greckiej jesteśmy uchodźcami winkulijskimi i swoje przyzwyczajenia też mamy :D
Peetri Romanaav

Post autor: Peetri Romanaav »

Bardzo mnie to cieszy! Będę obserwował z wielkim zainteresowaniem wszystko co będzie się działo w kwestiach kulturowych w Królestwie Athos!
ODPOWIEDZ